Op 25 oktober begon ether (ETH), net als het grootste deel van de cryptocurrency-markt, aan een sterke opwaartse beweging. In net iets meer dan 24 uur tijd steeg ether ruim $40 in waarde. Sindsdien is de ETH koers aan het consolideren waarbij verdere stijgingen mogelijk blijven.

Ether bezet de tweede plek op de ranglijst van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Na 2,15% in waarde te zijn gedaald is ETH nu $183,50 waard en heeft ethereum een marktkapitalisatie van $10,9 miljard. Op de grafieken van cryptocurrency exchange Bitfinex is duidelijk te zien dat ether de afgelopen dagen een mooie stijging heeft doorgemaakt.

Op 23 oktober lijkt ether een bodem te hebben bereikt voor de korte termijn. Toen vormde ETH een low van $153,20. De dagen erop begon de koers langzaam omhoog te handelen om op 25 oktober zowaar te ontploffen. Binnen no-time werd weerstand na weerstand verbroken. Uiteindelijk werd een high gevormd bij $199. Hier vond ETH sterke weerstand waardoor een kleine correctie plaatsvond.

Ondanks die correctie is ETH dus flink in waarde gestegen ten opzichte van ongeveer een week geleden. Ether lijkt daarnaast weer langzaam maar zeker omhoog te handelen waarbij ETH in een stijgend trendkanaal zit. 

De eerstvolgende weerstandszone ligt bij $190. Mocht ETH hier doorheen weten te breken dan ligt de weg open naar de belangrijke weerstand bij $200. Een doorbraak door dit prijsniveau kan een stijging richting de $210 inhouden. 

Kijken we naar beneden dan zien we rond de $180 sterke support liggen. Zakte de ETH koers hier doorheen dan ligt de volgende belangrijke support op $170. Waar de koers heen zal gaan is op dit moment onduidelijk. Zo staat de Relative Strenght Index (RSI) op de 4-uurs grafiek op 50. Dit houdt in dat van de laatste 14 candles op de 4-uurs grafiek er 7 groen en 7 rood waren. Een overduidelijke richting lijkt er op de korte termijn dus niet te zijn.