In dit artikel lees je alles over de ontwikkelingen van de afgelopen maand die plaats hebben gevonden binnen de Ethereum-community. Te beginnen met Vitalik Buterin die de Ethereum Foundation zou hebben overgehaald om een grote hoeveelheid ethereum (ETH) te verkopen.

Vitalik Buterin haalt Ethereum Foundation over om te verkopen

Ethereum (ETH)-oprichter en -bedenker Vitalik Buterin heeft bekendgemaakt dat hij achter de verkoop van 70.000 ETH van de Ethereum Foundation zat. In een itnerview met Eric Weinstein stelt hij dat hij de stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van het gedecentraliseerde platform heeft overgehaald de 70.000 ETH te verkopen te midden van de crypto-boom.

Ethereum wist eind 2017 tot een recordhoogte van $1.400 te stijgen. Dit was in dezelfde periode waarin bitcoin (BTC) tot de $20.000 kon stijgen. De Ethereum Foundation verdiende door de verkoop $100 miljoen, wat volgens Buterin een belangrijke bonus was voor de Foundation:

“Ik heb de Ethereum Foundation toen overgehaald om 70.000 ETH te verkopen. Het heeft onze geldstroom verdubbeld, dus het was een goede beslissing die uiteindelijk veel impact had.”

Destijds vond dat Buterin overigens dat de cryptomarkt in een zeepbel zat. Hij stelt dat de markt in die periode nog niet genoeg aan waarde had geproduceerd om een marktkapitalisatie van $500 miljard te kunnen hebben.

Nike zet schoenen op Ethereum-blockchain

Nike heeft een patent ontvangen voor het tokeniseren van zijn schoenen. Dit houdt in dat een paar schoenen met een token kan worden vertegenwoordigt op de blockchain. Hiervoor wil het naar verluidt de Ethereum-blockchain gaan gebruiken.

In het patent beschrijft het bedrijf dat het zo de authenticiteit van schoenen kan bewijzen en dat het voor klanten makkelijker wordt om schoenen door te verkopen. Daarnaast zou het mogelijk moeten worden om schoenmodellen te “breeden”, of fokken. Zo zouden klanten met twee verschillende ontwerpen een nieuw ontwerp kunnen creëren, welke uiteindelijk ook daadwerkelijk gemaakt zullen worden.

Istanbul hard fork verloopt zonder problemen

Op blocknummer 9.069.000 werd de Istanbul hard fork dan eindelijk geactiveerd. De upgrade verliep zonder problemen en zou onder andere de schalingsproblemen van het netwerk deels op moeten gaan lossen. Ontwikkelaars hopen de problemen op te kunnen lossen door miners toe te staan meer data in een block te verwerken, wat de bandbreedte van het netwerk zou moeten verhogen.