Ethereum hardware wallet

Een hardware wallet is een van de veiligste manieren om ethers (ETH) en andere cryptovaluta te bewaren. Er verschillende soorten hardware wallets met allen hun eigen voor- en nadelen. Stijgt de koers van ethereum of bitcoin hard? Dan is het een fijne gedachten dat je coins veilig zijn. Hieronder bespreken we de drie populairste wallets op dit moment: Ledger Nano S, Trezor en de KeepKey.

 Ledger Nano S wallet

De Ledger Nano S is een fysiek apparaat die zowel ether als bitcoin kan opslaan. Door gebruik te maken van een masterkey hoeft een gebruiker alleen 24 woorden op te schrijven en te bewaren als backup voor zowel ethers als bitcoins. Dit maakt een backup maken erg makkelijk. Wat deze wallet extra interssant maakt is dat de recovery seed volledig offline gegenereerd kan worden. Dit apparaat ondersteunt ook cryptocurrencies zoals Ripple en Monero.

Trezor wallet

De populaire bitcoin hardware wallet Trezor ondersteunt op dit moment nog geen ether in de eigen interface. Wel kan er gebruikt worden gemaakt van diensten als MyEtherWallet.com in combinatie met de Trezor.

 KeepKey wallet

Net als de Nano S ondersteunt de KeepKey meerdere valuta, waaronder ether en bitcoin. De KeepKey heeft een recovery seed van 12 woorden. Zo lang een gebruiker deze recovery seed heeft kan hij altijd bij zijn bezittingen komen. Het nadeel van deze wallet is dat hij gelijk verbonden moet zijn met de computer om de recovery seed te genereren. In theorie maakt dit de KeepKey wallet iets minder veilig dan de Nano S van Ledger.

Ethereum hardware wallet
5 (100%) 18 votes