Ether wallet

Zoals de meeste cryptocurrencies moet ook voor ether (ETH) een aparte wallet worden aangemaakt. Voor de beveiliging van de wallet en het beheren van de coins ben je dus zelf verantwoordelijk. Er zijn verschillende soorten ethereum wallets met alleen hun eigen voor- en nadelen. De meest veilige wallet op dit moment is de Ledger Nano S, een zogenaamde hardware wallet. Er kan ook gekozen worden voor een gratis wallet van MyEtherWallet.com – deze is wel minder veilig. Hieronder volgt een handleiding voor het creëren en genereren van een digitale portemonnee.

MyEtherWallet.com

Wij raden de wallet aan van https://www.myetherwallet.com. Dit is een wallet waar geen informatie van je wordt opgeslagen en je zelf de private key of een wallet bestand download. Als je toeging wilt tot je ether wallet laad je als het waren je bestand in en gebruik je de interface van de website.

Als je naar de website van myetherwallet.com gaat vul je links een sterk wachtwoord in van ten minste 9 karakters, hierna klik je op “genereer wallet”.

Backup maken van de ether wallet

Nadat je jouw eigen wallet hebt gegenereerd krijg je verschillende functies te zien. Het is belangrijk dat je in de toekomst ook toegang hebt tot je ether wallet, je kan uit verschillende vormen van backups kiezen. Sla of de Keystore/JSON File (versleuteld dus een wachtwoord nodig) op of de private key (niet versleuteld, deel deze met niemand). Heb je een printer? Kies dan ook voor optie 3 en druk een papier ether wallet uit, blijf erop letten dat je niet zomaar de private key deelt.

Ethers ontvangen

Na een veilige backup van de ether wallet is het tijd om ethers natuurlijk te gaan ontvangen. Ethers zijn te koop bij verschillende Nederlandse handelskantoren zoals BTC Direct. Vul het adres in van jouw wallet – deze begint met het cijfer 0x (nul).

Alternative wallets

Naast de hierboven genoemde website wallet zijn er nog meer portemonnees waar je jouw ethers in op kunt slaan. De officiële ether client is het programma Mist. Het nadeel aan Mist is dat heel de blockchain gedownload moet worden en het programma niet erg overzichtelijk is voor nieuwe gebruikers. Een ander alternatief voor myetherwallet.com is de website van EtherLi, een multisignaturen portemonnee. Onze voorkeur gaat echter het meeste uit naar een hardware wallet, bijvoorbeeld de Ledger Nano S.

Video over het creëren van een ethereum wallet

Ether wallet
4.9 (98.18%) 22 votes