Het Amerikaanse Ethereum (ETH) mining-bedrijf CoreWeave gaat helpen bij het zoeken naar medicatie tegen het coronavirus. Het bedrijf stelt 6.000 miners beschikbaar voor het [email protected] Dit maakte CoreWeave onlangs bekend.

CoreWeave is een relatief grote speler. De miners van het bedrijf zijn goed voor zo’n 0,2% van de totale hashkracht van het Ethereum-netwerk. Het verdient ongeveer 28 ETH per dag, wat goed is voor bijna $4.000. De 6.000 miners die nu [email protected] gaan helpen zullen het netwerk van het wetenschappelijke project verdubbelen.

[email protected] hoopt het gedrag van de proteïne van het coronavirus beter te kunnen begrijpen door te simuleren hoe deze proteïne bewegen. Omdat het om zeer complexe structuren gaat, is ontzettend veel rekenkracht nodig om een simulatie in elkaar te kunnen zetten.

In een reactie laat de CTO van CoreWeave, Brian Venturo, weten dat zijn bedrijf hoopt een steentje bij te kunnen dragen:

[email protected]’s onderzoek had eerder al ingrijpende gevolgen voor de ontwikkeling van medicatie tegen het HIV-virus, en we hopen dat onze rekenkracht zal helpen in de strijd tegen het coronavirus.”

De reden dat CoreWeave zijn miners zo makkelijk kon omzetten heeft volgens Venturo te maken met de fundamentele technologie van Ethereum. Hij legt uit:

“Dit is een van de geweldige dingen van het Ethereum-mining ecosysteem, het is in feite de grootste GPU-computerbron ter wereld. We konden onze hardware omzetten om binnen enkele minuten een wereldwijde pandemie te bestrijden.”

Uiteindelijk blijft het onwaarschijnlijk dat [email protected] een oplossing zal vinden, die kans acht Venturo op “tussen 2 en 5 procent.” Iedereen kan bijdragen aan het wetenschappelijke project, zelfs met een simpele computer. Vind hier meer informatie over [email protected].