Ethers kopen

Ethers kopen kan bij meerdere websites in België en Nederland. Ethereum is een van de meest belovende projecten op dit moment naast de bitcoin technologie. Wie wilt investeren in ethereum doet dit door de brandstof/valuta ether te kopen. Alvorens je ethers kunt kopen, heb je een ether adres nodig. Je zult dus een zogenaamde portemonnee (wallet) moeten aanmaken. Een makkelijke en gebruiksvriendelijke portemonnee kan je online aanmaken op meerdere websites, klik hier voor onze handleiding.

Handelskantoren België

Het kopen van ethers (ETH) kan al vanaf tien euro bij verschillende handelskantoren. De tabel hieronder geeft een overzicht. Bij alle kan er met het Belgische Bancontact worden afgerekend en worden de ethers direct verzonden naar het opgegeven ether adres.

WebsiteBancontactSofortCreditcard
BTC DirectJaJaJa

Persoonlijk hebben wij erg goede ervaring met BTC Direct. BTC Direct biedt professioneel advies en ondersteunen bij de aankoop van ethers. Naasts ethers verkoopt het bedrijf ook bitcoin en litecoin. Betaal je liever met VISA of MasterCard? Dan is dit ook geen probleem.

Potentie van ether

Als de potentie van de ethereum technologie doorbreekt zal het mogelijk de nieuwe ruggengraat het internet vormen. Een netwerk dat nog betrouwbaarder en vooral robuuster is dan het huidige wereldwijde web. Om dit nieuwe web te laten werken zal er gebruikt gemaakt worden van de brandstof van dit nieuwe netwerk, namelijk: ethers.

Andere tokens

Op het netwerk van ethereum zijn er naast ether ook andere valuta’s, ook wel tokens genoemd. Iedereen kan zijn eigen token creëren en uitgeven met een stuk openbare software code. Eventueel kun je een token zelf koppelen aan bijvoorbeeld iets met een fysieke waarde zoals goud of zilver.

Investeren in ethereum

Als je er voor kiest om te investeren in ether is het slim om je belegging goed te beschermen, je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de beveiliging en het opslaan van je digitale munten. Een van de meest veilige manieren om je belegging te beschermen is ze op te slaan op een hardware wallet, raadpleeg daarvoor deze pagina voor meer informatie.

Bitcoin ruilen tegen ether

Gevorderde gebruikers die al bitcoins bezitten kunnen deze ook omruilen voor ethers. Er zijn verschillende websites die dit aanbieden, waaronder ShapeShift. Er kan gekozen worden voor een valuta die een gebruiker wilt storten en een valuta waar de gebruiker het in wilt omwisselen. Let dus altijd goed op dat je de juiste valuta uitkiest.

Nadat je de juiste valuta hebt uitgekozen voer je het adres is waarop je de gekozen coin wilt ontvangen. Bijvoorbeeld het adres van je Ledger Nano S. Het ruilen van bijvoorbeeld Monero naar ether kan echter onvoordelig uitpakken als je net een onjuiste koers te pakken hebt. Persoonlijk raden wij gewoon ether te kopen met Bancontact.

Betalen met ether

In België zijn er nog geen plaatsen waar je met ether kunt betalen. In België zijn er al wel een aantal zaken waar je met bitcoins kan betalen, de meest bekende partijen zijn Pizza.be en Mobile Vikings.

Nederlandstalige video over het kopen van ethereum

Ethers kopen
4.7 (94.1%) 78 votes