Nu Ethereum de komende maanden grote upgrades wil gaan uitvoeren, hebben veel mensen allerlei zorgen en klachten over de ‘world computer’ blockchain. Ook al denken velen dat niemand de cryptocurrency daadwerkelijk gebruikt, zegt data van Coinmetrics dat niets minder waar is.

De op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie zal binnenkort naar een ‘proof-of-stake’ algoritme verhuizen om prestaties te kunnen verbeteren. Een aantal bekende crypto-commentatoren noemen dit slechts een aanwakkering of soms zelfs oplichterij.

In een nieuw rapport van Coinmetrics, getiteld “De Evolutie van Ethereum Tokens”, wordt uitgelegd hoeveel er veranderd en gegroeid is binnen het netwerk. Het laat ook zien hoe het netwerk gebruikt wordt als activaverzekering en programmeerbaar geldnetwerk.

Door te bekijken hoe Ethereum zich de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld, wijst Coimetrics op het verschil tussen de netwerkwaarde en de tokenwaarde. Het verschil hiertussen, vaak de “Network Value to Token Value” (NVTV) ratio genoemd, is aan het verminderen, wat goed zal zijn voor Ethereum.

Een andere indicator dat het netwerk begint te presteren zoals bedoeld, is de recente ‘flippening.’ Het aantal transacties met ERC20-tokens is sterk gegroeid en ligt zelfs hoger dan het aantal transacties met het ETH-token.

Het verhaal is al een tijdje dat Ethereum nu de greep op het terrein van de ‘world computer’ aan het verliezen is. Door op het hoogtepunt van CryptoKitties te worden opgeschrikt door concurrenten als NEO, Cardano, EOS en Stellar, zou Ethereum zogenaamd aan het doodbloeden zijn.

De gegevens op tal van domeinen wijzen echter op een heel andere conclusie. Ethereum heeft zeker te maken gehad met een ondoordringbare muur als het gaat om het opschalen, maar dit zal binnenkort worden aangepakt in de komende upgrade.