Ether koers

Hieronder is de ethereum koers van de afgelopen twee weken te zien. De ether prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Net zoals bij andere cryptovaluta kan de waarde van ether erg fluctueren (op en neer gaan). Wanneer hier op ingespeeld wordt kan dit erg winstgevend zijn, echter kan de koers ook naar beneden gaan. Investeer daarom nooit meer dan je bereid bent om te verliezen. Ethers zijn te koop bij verschillende handelskantoren in België en Nederland. Je hebt ook een eigen ethereum wallet nodig.

Live ether koers

Pump en dump strategie

Waar altijd rekening mee moet worden gehouden is: “pump and dump”. Er zijn geruchten dat grote groepen mensen samenwerken en enorme hoeveelheden digitale munten kopen om de prijs te doen opdrijven. Vervolgens denken mensen: “Hee de prijs gaat stijgen, ik ga ook investeren”. Mensen sluiten aan bij de trein en vervolgens stijgt de prijs nog verder. Op een gegeven moment hebben de grote groepen die “de trein aanstuurden” een goede winst en verkopen alles. Dan daalt de prijs.

Lange termijn investeren

Van plan om te inversteren in ether voor een lange termijn? Dan is het aan te raden om jouw belegging veilig in bewaring te nemen. De meest veilige manier om ether en andere crypocurrencies op te slaan is een hardware wallet. Op de Ledger Nano S wallet kun je je ethers veilig opslaan.

Brede portfolio

Er zijn naast ethers natuurlijk meer cryptovaluta’s zoals litecoin en bitcoin. Het kan een slimme strategie zijn om niet perse één munt te kiezen om in te investeren maar juist een breed portfolio op te bouwen. Van alles wat dus. Waarom? Stel dat een cryptovaluta uit het niets stijgt – dan heb jij deze al ingekocht op een lage prijs. Je kan bijvoorbeeld denken om altijd een basis in cryptovaluta’s te hebben waar je van af blijft tenzij er een extreme koersstijging plaatsvindt. Het beste is om je beleggingsportfolio procentueel in te delen, bijvoorbeeld 60% ethers, 20% bitcoin en 20% litecoin. We raden je ook aan om dit bij te houden in Microsoft Excel of het LibreOffice Calc. Zo weet je precies wat je in je bezit hebt zonder dat je iedere keer hoeft in te loggen. Je leest hier hoe je Ethereum kopen kunt.

Ether koers
4.6 (92.89%) 45 votes