Sinds april van dit jaar zit ethereum (ETH) in een mooie uptrend. Terwijl ETH begin april nog rond de $130 waard was, wist de altcoin de afgelopen maanden in waarde te verdubbelen. Echter lijkt de koers nu een flinke correctie te maken nadat bitcoin (BTC) een flinke duikvlucht heeft gemaakt.

Op cryptocurrency exchange Coinbase is ethereum (ETH) nu $270,5 waard na in de afgelopen 24 uur met ruim 6% in waarde te zijn gedaald. Eind juni wist ethereum nog te pieken op $364,50, een hoogte punt voor 2019.

Na het bereiken van dit hoogtepunt is het echter bergafwaarts gegaan met de cryptocurrency. Nadat de koers terugzakte tot de $270 wist ETH weer terug te stijgen naar $320, waar blijkbaar sterke weerstand ligt. De koers testte dit prijsniveau namelijk al een aantal keer eerder.

De koers zakte daardoor weer terug maar bleef wel een belangrijke opwaartse trendlijn volgen. Toen bitcoin echter een enorme duikvlucht maakte begaf ook deze trendlijn het.

Daarmee is ethereum nu aangekomen bij de $270, een belangrijk support-niveau. Mocht deze het niet houden, dan ligt de volgende support op ongeveer $260. Hoever deze correctie voort zal zetten is nog niet duidelijk. De Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek geeft namelijk op dit moment met een waarde van 25 zeer overbought omstandigheden aan.

Het is daarom goed mogelijk dat ETH support vindt bij de $270. Mocht de koers weer gaan stijgen dan zal het mogelijk weerstand tegen gaan komen op $275. Om verdere stijgingen te kunnen realiseren zullen de bulls de koers boven dit punt uit moeten laten stijgen.