In een onlangs verschenen artikel van Ethereum-bedenker Vitalik Buterin blijkt dat het platform mogelijk hulp gaat zoeken uit een onverwachtse hoek. Buterin stelt namelijk voor om de blockchain van Bitcoin Cash te gebruiken als tijdelijke oplossing totdat Ethereum 2.0 gelanceerd wordt. Dit schrijft Buterin in een artikel dat op 13 juli werd gepubliceerd.

Ethereum kampt op dit moment met schalingsproblemen. Zo kan het vergeleken met andere blockchains maar weinig data verwerken. Buterin denkt dat door Bitcoin Cash als datalaag te gebruiken, dit probleem voor de korte termijn kan worden opgelost.

De reacties op het idee zijn vooral negatief, maar ook positieve geluiden kunnen hier en daar gevonden worden. Zo noemde de een Buterins voorstel een “1-april grap”, terwijl andere dit juist als een positief signaal zagen. Zo stelt Ivan on Tech:

“Dit is nog maar het begin. Omdat de crypto-community volwassener wordt, zal de focus overschakelen van tribalisme naar samenwerking.”

Het blijft onduidelijk of het voorstel van Buterin geïmplementeerd zal gaan worden. Het gaat hier echter om een tijdelijke oplossing. Zodra Ethereum 2.0 gelanceerd wordt kan Ethereum beter opschalen en dus meer data verwerken. Enkele verbeteringen die Ethereum 2.0 zal brengen is het Proof-of-Stake (POS) protocol. Dit zal de blockchain zuiniger en sneller maken dan de huidige versie van de Ethereum blockchain.