Terwijl de meeste grote steden in de wereld al cryptocurrency-geldautomaten hebben, was dit in Basel, Zwitserland nog niet het geval. Bity, een bedrijf dat dergelijke geldautomaten faciliteert, brengt hier verandering in. Sinds kort kan ook in Basel cryptocurrency worden gekocht of verkocht via een geldautomaat. 

Bity kondigde het nieuws aan in een tweet. De geldautomaat staat in de Lebensmittel Schönau-Ecke Gül straat. Zo schrijft het bedrijf in de tweet:

“Een crypto-geldautomaat is nu beschikbaar voor gebruik in Basel, naast het Badischer Bahnhof. Koop BTC, ETH en XMR en verkoop BTC onmiddellijk en veilig, geen KYC of account vereist.”

Opvallend is dat er geen “Know-Your-Customer”-proces vereist is voordat cryptocurrency gekocht kan worden. Met de geldautomaat kunnen cryptocurrency-gebruikers hun cryptocurrency omzetten in de Zwitserse frank of de euro. Ook kan er cryptocurrency gekocht worden.

Wereldwijd zijn er zo’n 5.500 cryptocurrency-ATM’s operationeel waarvan het overgrote deel in de Verenigde Staten staat. In Europa staan echter 1.172 geldautomaten, 21,1% van he totaal. Dergelijke geldautomaten zullen volgens deskundigen bijdragen aan de adoptie van cryptocurrency en zijn daarom een belangrijk onderdeel van de sector.