Ether hardware wallet

Een hardware wallet is een van de veiligste manieren om ethers en andere cryptovaluta te bewaren. Net zoals bij bitcoin zijn er verschillende soorten hardware wallets met allen hun eigen voor- en nadelen. Stijgt de koers van ether of bitcoin hard? Dan is het een fijne gedachten dat je coins veilig zijn. Hieronder bespreken we de drie populairste wallets op dit moment: Ledger Nano S, KeepKey en de Trezor.

 Ledger Nano S wallet

De Ledger Nano S is een digitale portemonnee die zowel ether als bitcoin kan opslaan. Door gebruik te maken van een masterkey hoeft een gebruiker alleen 24 woorden op te schrijven en te bewaren als backup voor zowel ethers als bitcoins. Dit maakt een backup maken erg makkelijk. Wat deze wallet extra interssant maakt is dat de recovery seed volledig offline gegenereerd kan worden.

 KeepKey wallet

Net als de Nano S ondersteunt de KeepKey meerdere valuta, waaronder ether en bitcoin. De KeepKey heeft een recovery seed van 12 woorden. Zo lang een gebruiker deze recovery seed heeft kan hij altijd bij zijn bezittingen komen. Het nadeel van deze wallet is dat hij gelijk verbonden moet zijn met de computer om de recovery seed te genereren. In theorie maakt dit de KeepKey wallet iets minder veilig dan de Nano S van Ledger.

Trezor wallet

De populaire bitcoin hardware wallet Trezor ondersteunt op dit moment nog geen ether in de eigen interface. Wel kan er gebruikt worden gemaakt van diensten als MyEtherWallet.com in combinatie met de Trezor.

Voor meer informatie over hardware wallets in het algemeen kunt u terecht op deze website.

Ether hardware wallet
5 (100%) 9 votes