Terwijl bitcoin (BTC) het relatief goed doet in 2019, blijven de altcoins achter. Zeker ten opzichte van BTC verliezen altcoins als ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH) veel waarde. Volgens een kleine poll op Twitter blijkt echter dat veel altcoin-traders nog vertrouwen hebben dat koersen zullen gaan stijgen.

De poll werd gehouden door Nik Patel, schrijver van het boek ‘An Altcoin Trader’s Handbook’. Ruim 5.000 Twitter-gebruikers reageerden op de poll. Het resultaat laat zien dat de meerderheid er nog steeds vertrouwen in heeft dat ethereum weer terug naar zijn oude niveau zal gaan stijgen.

Op zijn hoogtepunt bereikte ETH een waarde van $1.400. Nu is daar nog maar net iets meer dan $200 van over. Van de 5.000 respondenten verwacht 54% dat ETH weer terug boven de $1.000 zal gaan stijgen. Het vertrouwen lijkt er dus nog steeds te zijn.

Toch zijn er een hoop analisten die verwachten dat de altcoins nooit meer zo zullen gaan stijgen als dat ze aan het einde van 2017 en begin 2018 deden. In sommige gevallen vallen de producten van projecten tegen of zijn er nog steeds geen bruikbare producten geleverd. Vaak wordt dan ook de vergelijking getrokken met de ‘Dotcom Boom’. 

Begin 2000 sprongen internetbedrijven als paddestoelen uit de grond. Veel van die bedrijven wisten zeer snel te groeien en een enorm rendement te realiseren voor beleggers. Later bleek een groot deel van die bedrijven het niet vol te kunnen houden en bleven alleen de grootste bedrijven met een product dat echte use-cases had overeind. 

Ethereum blijft stevig op de tweede plek staan en was een van de eerste smart contract-platformen. Met de ontwikkelingen van Ethereum 2.0 is daarnaast de verwachting dat grote veranderingen een sneller netwerk zullen gaan realiseren.