Het is de afgelopen tijd duidelijk dat de crypto winter toch echt voorbij is. Met bitcoin (BTC) nog maar 45% verwijdert van zijn all-time high, rijst de vraag; hoe gaan de altcoins het deze keer doen? Ethereum (ETH) lijkt nu ook flink te stijgen na een periode van verliezen.

Op het moment dat dit artikel geschreven wordt is ethereum (ETH) $345,60 waard volgens CoinMarketCap. Deze prijs bereikte ethereum na 11,5% in waarde te zijn gestegen. ETH staat met een marktkapitalisatie van $36,8 miljard mooi op de tweede plaats top 100 cryptocurrencies.

Hoewel het volume voor ethereum de afgelopen periode laag was, stijgt de prijs op dit moment. Dit effect kan vaker worden waargenomen als bitcoin sterk stijgt. Een stijgende bitcoin koers verhoogt de prijzen van altcoins, terwijl de vraag nauwelijks toeneemt.

Voor nu is een belangrijke weerstand $ 360, een prijs waar ETH in het verleden vaak moeite mee had. Om erachter te komen waarom ethereum het de afgelopen periode moeilijk had kunnen we naar de ETH/BTC-grafiek kijken. Het is duidelijk dat, terwijl bitcoin zijn sterke groei begon, de waarde van ethereum aanzienlijk is gedaald.

Op deze grafiek wordt op dit moment een zogenaamde doji-kaars gevormd, die een trendverandering signaleert. Bovendien wordt deze kaars net boven een belangrijk support-niveau gevormd, waardoor het nog waarschijnlijker wordt dat de ETH-koers omhoog kan gaan vanaf dit punt.

Een ander bullish signaal is de Relative Strength Index (RSI). Die zit sinds begin 2019 in een duidelijk stijgende trend. Dit geeft aan dat het momentum langzaam aan bullisher wordt, waardoor de stelling dat ethereum zal stijgen, aannemelijker wordt.