Volgens een nieuw onderzoeksrapport van Dapp.com blijft Ethereum het meest geliefde platform onder de developers. Echter blijft het aantal actieve gebruikers van dApps (gedecentraliseerde applicaties) achter ten opzichte van zijn concurrenten.

Dit kwartaal werden er in totaal zo’n 484 nieuwe dApps toegevoegd. Ethereum staat met zijn 1.633 dApps nog steeds met kop en schouders boven de rest uit. Toch valt het aantal actieve gebruikers enigszins tegen.

Terwijl Ethereum 365.112 actieve gebruikers zag in het tweede kwartaal, zag zijn grote concurrent TRON er maar liefst 445.054. Ook EOS lijkt in de buurt te komen. Het Chinese platform zag zo’n 276.563 actieve gebruikers. In het rapport zegt Dapp.com verder:

“Gebruikersactiviteit heeft een sterke correlatie met de ETH-prijs: hoe hoger de prijs, hoe meer Ethereum-dapp-gebruikers, […] Meer token-houders zijn overgegaan naar dapp-gebruikers, sinds de prijs sinds medio mei 2019 is gestegen.”

Opvallend is dat bij TRON juist precies het tegenovergestelde gebeurt. Zodra de TRON-prijs stijgt, neemt het aantal actieve gebruikers juist af. TRON is de enige blockchain die dit effect ziet.

Gokken blijft ook in het tweede kwartaal een van de meest voorkomende doeleinden van dApps. Ruim 39% van alle dApps hebben iets met gokken te maken. Daarnaast was 71% van het transactievolume afkomstig van dergelijke apps. Voor TRON was dit zelfs een tandje erger, daar bestond 90% van de transacties uit gokactiviteiten.