Gebruiker koopt virtuele race-wagen voor 415,9 ether (ETH)

30 mei

Een gebruiker heeft voor een hoog bedrag een virtuele race-auto gekocht. De auto is onderdeel van het op blockchain gebaseerde racespel F1 Delta Time. Volgens de website werd de virtuele formule 1 wagen voor maar liefst 415,9 ETH verkocht, wat op dat moment ruim $110.000 waard was.

F1 Delta Time wordt ontwikkeld door Animoca Brands. Onlangs ging de game-ontwikkelaar de samenwerking aan met de officiƫle organisatie van de F1. In het spel kunnen spelers naast tegen elkaar racen ook zeldzame onderdelen en wagens verzamelen.

Het model dat voor een hoog bedrag werd verkocht was het allereerste model dat werd uitgegeven in het spel. Het heeft dan ook serienummer 1-1-1 en er zal er maar een van uit worden gebracht.

Op de website van het spel wordt uitgelegd dat zeldzame onderdelen voordelen kunnen geven aan spelers. Zo legt het uit:

“De game draait om het verzamelen en verhandelen van unieke auto’s, racers en componenten – die allemaal zullen bestaan als niet-fungible tokens (NFT’s) op basis van de ERC-721-tokenstandaard. […] Tokens worden geproduceerd in beperkte hoeveelheden, zoals bepaald door hun zeldzaamheid, waarbij de zeldzaamste tokens de meest indrukwekkende racekenmerken bezitten.”

Door blockchain als basis te gebruiken kunnen dergelijke zeldzame wagens worden geregistreerd. Zo hebben deze verzamelobjecten echte waarde aangezien er maar een beperkt aantal van zijn. Blockchain werd al eerder voor dergelijke doeleinden gebruikt.

Zo is er het spel “CryptoKitties”. Ook in dit spel kunnen gebruikers objecten verzamelen welke in principe losse tokens zijn die op de Ethereum-blockchain worden geregistreerd. Eind 2017 wist CryptoKitties voor ruim $12 miljoen aan verzamelobjecten te verkopen.

Of gebruiker “09E282” een legitieme gebruiker is die daadwerkelijk ruim $100.000 neerlegde voor de auto, of dat het hier gaat om een marketingstunt is onduidelijk. Wel toont het ‘t potentieel voor blockchain-technologie in de gaming-wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *