Ethereum (ETH) vormt symmetrische driehoek, uitbraak aanstaande?

24 mei

Ethereum (ETH) is aan het herstellen van een flinke correctie die de koers onlangs doormaakte. Daarmee komt de ETH koers nu aan op een belangrijk punt. In dit artikel lees je alles over de mogelijke richting die de ethereum koers op zal gaan.

Op het moment van schrijven handelt ethereum (ETH) voor een prijs van $254 op cryptocurrency exchange Coinbase, na ongeveer 3,4% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur.

Op 22 mei zette ethereum de daling in na een aantal dagen vlak onder de resistance van $260 te hebben gehandeld. De koers probeerde de weerstand een aantal keer te overwinnen echter lukte dit niet. Als gevolg zakte de koers naar de support op ongeveer $230.

Na de prijsswings van de afgelopen dagen vormt zich een symmetrisch driehoekspatroon. Dit geeft aan dat de bears en de bulls over het algemeen in evenwicht zijn aangezien de highs lager worden, maar de lows juist hoger. Dit equilibrium kan niet voor altijd blijven bestaan en dus is het gebruikelijk dat de koers sterk uitbreekt. Dit kan zowel aan de bovenzijde als de onderzijde zijn.

Met de huidige prijs handelt ethereum vlak onder de resistance lijn van de driehoek (bovenste lijn). Mocht de koers de komende uren uit gaan breken dan kan ETH op zoek gaan naar de weerstand op $260, welke het eerder niet kon breken.

Echter kan de koers vanaf hier ook weer naar de support van de driehoek dalen. Bij uitbraak aan de onderzijde zal de koers mogelijk support op $230 of $215 vinden. Bij een symmetrisch driehoekspatroon is het echter onduidelijk aan welke kant de uitbraak zal plaatsvinden.

Gezien de het huidige sentiment op de gehele crypto-markt, de relative strength index (RSI) die boven de 50 staat, en de MACD die een bullish signaal laat zien, neig ik naar een uitbraak aan de bovenzijde van het patroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *