CFTC: “Wij zouden ethereum (ETH) future derivaten goedkeuren”

9 mei

Volgens een anonieme bron is de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) klaar om ethereum future contracten goed te keuren. Dit meldt de anonieme bron aan CoinDesk.

De mogelijke goedkeuring van zo’n beleggingsproduct zou de prijs van ethereum (ETH) flink omhoog kunnen stuwen. Volgens de anonieme bron, naar verluidt een senior executive bij de CFTC, zou de toezichthouder zich “comfortabel kunnen voelen bij een ethereum derivaat onder ons toezicht”.

De bron noemde echter geen specifiek product en sprak dan ook meer in zijn algemeen over een mogelijk product zoals deze. Hij zei verder:

“Een derivatenbeurs komt naar ons toe en zegt: ‘we willen dit specifieke product lanceren.’ … Als ze bij ons kwamen met een bepaald derivaat dat aan onze vereisten voldeed, denk ik dat er een goede kans is dat wij het goed zouden keuren.”

Mede dankzij het nieuws steeg ethereum in een mum van tijd van $160 naar bijna $180. Sindsdien is de koers weer iets teruggezakt, waarschijnlijk vanwege de onverwachte goede prestaties van bitcoin (BTC).

Echter is het aannemelijk dat ethereum verder door zal stijgen zodra bitcoin zijn winsten begint te consolideren. Traders zullen op een zeker moment besluiten hun winsten die ze met bitcoin hebben behaald te liquideren om weer altcoins te kopen.

Ethereum zou dan mogelijk naar de $200 kunnen gaan stijgen. Dankzij het goede nieuws op fundamenteel en technisch vlak, mogen we weer langzaam hopen op goede prestaties van ethereum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *