ProgPow protocolaanpassing Ethereum (ETH) wordt onderzocht door auditor

2 mei

Na lang overleg gaat dan nu toch eindelijk een auditor aan de slag om de ProgPow-code voor het Ethereum-protocol te onderzoeken. Dit is het resultaat van de afgelopen meeting tussen de kernontwikkelaars van het Ethereum-platform. 

ProgPow moet ervoor zorgen dat ASIC-miners een kleinere voorsprong hebben op GPU-miners. Terwijl het vroeger nog mogelijk was om met een simpele laptop te minen, is de apparatuur steeds verder ontwikkeld. En dit leidt op dit moment tot een aantal problemen.

Na CPU-mining werd GPU-mining sneller en efficiënter. Nadat cryptocurrencies en mining steeds populairder werden, zagen mining-fabrikanten een gat in de markt. Verschillende fabrikanten begonnen ASIC-miners te ontwikkelen. Dit zijn apparaten die heel erg goed zijn in een enkele taak, in dit geval dus mining.

Deze machines zijn zeer efficient maar ook duur. Dit leidt ertoe dat alleen grote bedrijven ze in grote hoeveelheden opkopen. Zij beginnen zogenaamde ‘mining farms’ waar soms wel duizenden machines tegelijk minen. Deze bedrijven hebben dan ook vaak een enorme rekenkracht in handen, iets wat de decentralisatie van een netwerk niet ten goede komt.

De Ethereum ontwikkelaars wilden hier wat aan doen, zoals andere cryptocurrency-platforms steeds vaker beginnen te doen. Met ProgPow hopen de ontwikkelaars de rekenkracht weer gelijk te trekken. Zo wordt het netwerk weer gedecentraliseerder, wat vooral de veiligheid van het netwerk ten goede komt.

ProgPow werd eerder al eens goedgekeurd om geïmplementeerd te worden, echter bedachten de ontwikkelaars zich toen. Zij wilden uiteindelijk toch eerst afwachten totdat een derde partij de code volledig heeft onderzocht.

Er is nu $50.000 vrijgemaakt om een auditor aan het werk te kunnen zetten. Wanneer deze auditor niets geks vindt, wordt ProgPow waarschijnlijk in de nabije toekomst geïmplementeerd. Zo hebben GPU-miners weer meer kans om succesvol te minen op Ethereum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *