Bitcoin (BTC) breekt resistance, duikelt onderuit en krabbelt weer op

11 apr

Bitcoin (BTC) liet de afgelopen dagen hoopgevende bewegingen zien. Nadat het de resistance op $5.330 drie keer testte, naderde BTC de resistance gisteravond opnieuw. Deze wist het ‘t prijsniveau eindelijk te doorbreken, al had het niet het verwachte resultaat.

Op dit moment is bitcoin (BTC) $5.203,70 waard op Bitfinex nadat de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie 2% in waarde daalde. Het lijkt hiermee vlak boven de support op $5.200 te handelen.

Nadat bitcoin eindelijk de resistance op $5.330 doorbrak, vormde koers een nieuw hoogtepunt voor 2019 op $5.488, Het begon er sterk op te lijken dat bitcoin een nieuwe grote stijging zou gaan doormaken, zoals we die vorige week ook zagen.

Vlak na het doorbreken van de resistance duikelde bitcoin echter weer omlaag. De koers corrigeerde naar beneden, waarschijnlijk als gevolg van beleggers die hun winsten liquideerden. BTC leek eerst nog een aantal uren te consolideren na deze eerste sterke daling.

Echter begon het na ongeveer zes uur toch weer verder te zakken. Het brak daarbij zelfs de supports op $5.200 en $5.100. De daling stopte uiteindelijk op $4.950. Een diepe duikvlucht dus.

Na deze duikvlucht wist bitcoin weer iets op te krabbelen, maar het bleef voor de ochtend nog onzeker of BTC uiteindelijk weer boven de support van $5.200 uit zou kunnen komen. Zoals het er op dit moment naar uitziet is dat gelukt.

Ondanks de duikvlucht van afgelopen nacht, waarbij bitcoin een aantal belangrijke supports doorbrak, zit bitcoin op de lange termijn nog steeds in een opwaartse trend. Het is daarom ook goed mogelijk dat bitcoin weer terugkrabbelt naar het prijsniveau waar het gisteren handelde. Wel is gebleken dat de resistance op $5.330 behoorlijk sterk is, en dat het de bulls flink wat moeite gaat kosten om deze overtuigend te doorbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *