ETH naar een ETC adres verstuurd

16 jan

Heb je ethers (ETH) naar een Ethereum Classic (ETC) adres verstuurd (of vice versa)? Dat is natuurlijk niet slim! Ethereum en Ethereum Classic zijn twee totaal verschillende cryptocurrencies en netwerken. Je gaat de ethers dus niet zien binnen komen in jouw Ethereum Classic wallet.

Met dit artikel willen gaan we je toch wat verder helpen. Er zijn twee mogelijke scenario’s:

  1. Je hebt ethers laten sturen naar een Ethereum Classic wallet waar jezelf de private key van bezit; zoals bij de myetherwallet of hardware wallets als de Ledger Nano S;
  2. Je hebt ethers laten sturen naar een cryptocurrency exchanges zoals Binance, Kucoin of Poloniex.

We hebben dit artikel ingedeeld per geval, te beginnen met het eerste scenario.

Scenario 1: MyEtherWallet.com

Indien je gebruik maakt van de myetherwallet.com omgeving en beschikt over de private key heb je geluk. Het is vrij simpel om alsnog bij jouw ethers te komen als je deze hebt gestuurd naar een Ethereum Classic adres.

In ons voorbeeld hieronder hebben we ethers (ETH) gekocht en ‘per ongeluk’ laten versturen naar ons Ether Classic (ETC) adres:

0x3EB1225F9992c1269dda4034064266eADCAD7B8c

Natuurlijk zien we deze niet binnenkomen omdat onze wallet alleen naar de blockchain (het grootboek) van ‘ETC’ kijkt. Om onze wallet naar de ETH balans te kijken dienen we rechtsboven een andere ‘node’ te selecteren. Ons ETC adres is overigens gewoon hetzelfde als ons ETH adres; alleen de ‘view’ van onze wallet dienen we te veranderen. We kiezen in het menu rechtsboven voor de node ETH (MyEtherWallet).

Na het kiezen van onze nieuwe node dienen we opnieuw in te loggen en zien we weer onderstaand scherm.

Hier dien je opnieuw in te loggen en zien we keurig onze ETH balans.

Scenario 2: Cryptocurrency exchanges

Het tweede scenario is dat je de ethers direct hebt laten versturen naar een cryptocurrency exchange zoals Binance of Kucoin . In dit geval is je probleem wat groter, je beschikt namelijk niet over de private key en bent volledig afhankelijk van de partij waar je de bitcoins heen stuurt. Houd er rekening dat de partij waar je bitcoins koopt je niet verder kan helpen; cryptocurrency transacties zijn namelijk onomkeerbaar.

Binance

Laten we maar met de deur in huis vallen: je hebt (waarschijnlijk) pech. Het recoveren voor Binance is risicovol en tijdrovend. Stortingen onder de 1 ETH worden worden niet in behandeling genomen zoals in dit artikel te lezen is.

Kucoin

Bij Kucoin heb je (waarschijnlijk) geluk als het adres van je ETH adres hetzelfde is als je ETC adres. Je kunt dit artikel raadplegen hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *