Als je 9 maanden geleden voor 50 euro ethers had gekocht, dan had je nu 1500 euro

21 sep

Dat cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ether (ETH) het de afgelopen jaren het goed hebben gedaan is geen nieuws meer, sommige beleggers zijn er zelfs miljonair mee geworden, zo blijkt ook uit dit artikel. Maar ook dit jaar blijkt absoluut geen uitzondering te zijn voor verschillende cryptocurrencies.

Wie in januari 2017 voor € 50,00 aan ethers had gekocht (de brandstof en valuta van het Ethereum netwerk) had op dit moment een waarde gehad van maar liefst € 1.500,00. De prijs van één ether was op 1 januari 2017: € 7,75 en op moment van schrijven is één ether te verkopen voor € 240,00. Meer dan 30 keer ging de etherprijs dus over de kop. Niet slecht voor een munteenheid die in 2014 werd gelanceerd door een groep techneuten die een alternatief voor bitcoin wilde.

Ether koers van het afgelopen jaar

Beleggen in ethereum

Wie wilt beleggen in ethereum doet dit door ethers te kopen. Er zijn verschillende manieren om ethers te kopen, waarvan de meest makkelijke manier met Bancontact is. We hebben deze pagina geschreven over het kopen van ethers. Ethers worden opgeslagen in een zogenaamde wallet, de meest veilige wallets op dit moment zijn de hardware wallets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *