Ethers nu ook op te slaan bij blockchain.info

20 aug

De website blockchain.info heeft ondersteuning voor de digitale valuta ether (ETH) toegevoegd. Het is al jarenlang mogelijk om bitcoins op te slaan bij de populaire web wallet maar sinds deze week is het dus ook mogelijk om jouw ether makkelijk te bewaren.

“Today, we’re excited to announce that you can now seamlessly store, send, and receive ether from within the Blockchain wallet. By adding ether as a new currency, we’re providing users with a new diverse way to interact with the digital economy.”

BTC naar ETH

Naast het opslaan van ethers is het ook mogelijk om bitcoins om te wisselen voor ethers. Hiervoor maakt de website gebruik van de diensten van het bedrijf ShapeShift. Voor Belgische klanten is het echter waarschijnlijk makkelijker om direct ethers te kopen bij een zogenaamde broker.

Ethers veilig opslaan

Ondanks dat een web wallet zoals blockchain.info relatief veilig is raden wij toch aan om ethers en andere cryptocurrencies op te slaan in een zogenaamde hardare wallet. Je kunt op deze pagina meer lezen over het veilig opslaan van ethers. Je kunt ook direct een ether hardware wallet hier bestellen.

Ethereum is het kort

Ethereum kan worden gezien als een alternatief van de digitale valuta bitcoin maar is veel meer dan slechts een alternatief. In het netwerk van ethereum bestaan er verschillende soorten cryptocurrencies en een soort brandstof dat het netwerk laat werken, de zogenaamde ‘ethers’. Ethers zijn als het waren een ruilmiddel met een bepaalde waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *